Do sada predano 330 zahtjeva za sufinanciranje nabave školskih udžbenika


Četvrtak, 7. rujna 2017.

Grad je i u ovoj školskoj godini prvi školski dan prvašiće razveselio pernicama i slikovnicama Legende o Picoku kako bi im se im se uljepšao početak školovanja i kako bi im se olakšalo svladavanje školskih obveza, a to je samo nastavak mjera koje Grad svake školske godine osigurava za svoje učenike.

Sufinancira se i nabava udžbenika i radnih bilježnica za sve osnovnoškolce i srednjoškolce, te nabava školskog pribora za učenike Odjela za djecu s teškoćama.

U stopostotnom iznosu financira se kupnja udžbenika i radnih bilježnica za učenike prvih razreda osnovne škole, dok će ostalim roditeljima biti isplaćena potpora od 300 kuna.

Obitelji sa troje ili više djece koja pohađaju osnovnu školu, srednju školu ili fakultet ostvaruju pravo na subvenciju za kupnju školskog kompleta knjiga u cijelosti za jednog osnovnoškolca, te ujedno ostvaruju pravo i na komplet školskih knjiga za 1. razred ukoliko jedan od učenika ove godine kreće u 1. razred.

Do sada je predano 330 zahtjeva, a ovom prilikom podsjećamo sve roditelje da mogu predati popunjeni zahtjev uz priložene račune, dokaze o prebivalištu oba roditelja i presliku tekućeg računa svaki radni dan od 8 do 16 sati na porti u zgradi Gradske uprave, a najkasnije do 30. rujna.