Dodatnih 78.000,00 kuna bespovratnih potpora Hrvatske turističke zajednice za razvoj turističke ponude Đurđevca


Četvrtak, 28. lipnja 2018.

Hrvatska turistička zajednica kontinuirano prati projekte  Turističke zajednice grada Đurđevca, te je i ove godine osim projekta Picokijade, bespovratnim sredstvima podržala projekt nabave vinomata, nadogradnju videa 3D mappinga za Legendu o Picokima, te razvoj stajališta za cikloturizam.

Jučer je na probama podno utvrde Stari grad za scenski prikaz Legende o Picokima po prvi puta isprobana 3D mapping tehnologija koja će doprinijeti povećanju atraktivnosti ionako efektnih elemenata prikaza.

Ova nova uzbudljiva tehnika projiciranja može bilo koju površinu pretvoriti u dinamični video zid, a prošle godine je kao zaseban događaj u sklopu Picokijade oduševila brojne posjetitelje.

Publici će se lakše dočarati vizualizacija izgradnje drevne utvrde Stari grada, približit će im se prizori te velike bitke, a riječ je o pripremljenom multimedijalnom 3D videu koji će pratiti priču na pozornici.

Ovaj atraktivan projekt Hrvatska turistička zajednica podržala je s 29.000,00 kuna.

A kako to izgleda možete vidjeti na scenskom uprizorenju Legende o Picokima u subotu, 30. lipnja u 22,00 h podno utvrde, a slike s probe donosimo u galeriji slike ispod teksta.

U cilju razvoja eno infrastrukture na poznatoj Đurđevačkoj vinskoj cesti koja se dijelom preklapa i sa označenom biciklističkom Bilogorskom rutom, Turistička zajednica radi na turističkoj infrastrukturo te će tako postaviti vinomat uz stazu za sve izletnike i bicikliste koji žele uživati u prirodnim ljepotama i u vinima naših vinara. Osim vinomata postavit će se i urediti jedno odmorište za bicikliste.

Hrvatska turistička zajednica za vinomat je osigurala 40.000,00 kuna dok je za stajalište dodijeljeno još 9.000,00 kuna.