Dolazak deva u Hrvatsku Saharu


Srijeda, 14. prosinca 2016.

Turistička zajednica i Grad Đurđevac pozivaju sve ovaj vikend na bogat Adventski program koji kreće već u petak, 16. prosinca u 16,00 sati kada dolaze deve na đurđevačku pješčaru.

Predstavljanje šarmantnih deva u velebnoj devinoj nastambi i prigodni program održati će se na impozantnom pjeskovitom području kod đurđevačke kulturno povijesne perjanice - utvrde Stari grad.

Nakon toga u 17 sati počinje Adventski sajam ispred utvrde Stari grad i scensko uprizorenje živih jaslica- dolazak tri kralja na poklon malom Isusu. Po završetku jaslica za božićni ugođaj pobrinuti će se Camel band. Za sve okupljene organizirano je i zajedničko puštanje lampiona s lijepim željama.

U subotu u 10 sati na Trg sv. Jurja stiže Djed Božićnjak koji će podijeliti poklone najmlađima, a navečer  ispred utvrde Stari grad s početkom u 18 sati počinje Adventski sajam i u 19 sati scensko uprizorenje živih jaslica.

U nedjelju ispred utvrde Stari grad u 18 sati održati će se sajam, nakon kojega slijedi scenski prikaz živih jaslica, te puštanje lampiona s lijepim željama. Produženi Advent vikend završava u ponedjeljak u 19 sati ispred utvrde Stari grad kada će biti uprizorene žive jaslice.

Sva četiri dana posjetitelji će se moći ugrijati i zasladiti nepce nezaobilaznim kuhanim vinom, čajem, te kuhanim kobasicama.

Postanite i Vi dio Adventa u Đurđevcu!