Druženja u Ciglenskoj ulici: stanovnici zadovoljni što će se riješiti problem oborinske odvodnje


Ponedjeljak, 24. rujna 2018.

Zbog višegodišnjeg problema stanovnika Ciglenske ulice sa oborinskom odvodnjom, te plavljenjem dvorišta i podruma Grad Đurđevac je ove godine krenuo u realizaciju projekta izgradnje odvojenog sustava odvodnje za predio Ledine - Ciglena. Trenutno je u tijeku izrada i polaganje glavnih kanalizacijskih kolektora, te se izvode revizijska okna.

Stanovnici ove ulice s nestrpljenjem su dočekali početak izvođenja radova koji će riješiti njihove probleme koji nastaju prilikom svake jače kiše. Naglasili su kako sretni i zahvalni što je Grad Đurđevac uvažio njihov zahtjev, te je osigurao sredstva za ovu investiciju.

U vrijeme kada su ljudi izgubili naviku voditi brigu o radnicima koji im rade upravo pred kućom članovi Mjesnog odbora Ledine i stanovnici Ciglenske ulice odlučili su pokazati svoje zadovoljstvo ovim projektom i brigu o radnicima na vrlo zanimljiv način. Oni kao znak pažnje svaki tjedan jedan dan za sve radnike i stanovnike ulice pripremaju gablec, a gablec često na zajedničko druženje privuče i stanovnike okolinih ulica.

Radi se o značajnom projektu za Grad Đurđevac i stanovnike Ciglenske ulice koji su nakon 30 godina susretanja s istim problemom, zaslužili da se isti i riješi.

- Riješit će se problem oborinske odvodnje, proširiti će se cesta, izgraditi staza i nogostup, te urediti kolni prilazi, a Ciglenska ulica će postati jedna od ljepših ulica u Gradu Đurđevcu. Grad će nastaviti surađivati s građanima u pogledu  uređenja kolnih prilaza na način da će vlasnici nekretnina biti oslobođeni plaćanja dijela komunalne naknade i komunalnog doprinosa za sudjelovanje u uređenju javne površine - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Radi se o jednoj od najstarijih ulica u Gradu Đurđevcu, predgrađu Sošica, a ona ima i značaju ulogu jer spaja područje grada s Velikim i Malim Kostanjom koji su zbog vinarija i vinske ceste postali prepoznatljiva turistička destinacija Grada Đurđevca- dodao je Vladimir Šimunic, predsjednik MO Ledine.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 1,8 mil. kuna, a radovi se odnose na postavu novih kanalizacijskih cijevi u Ciglenskoj ulici u kojoj će se preko novo izvedenih slivnika oborinska odvodnja odvoditi sa kolnika i okolnih površina u postojeću mrežu otvorenih kanala.

Projektom se izvodi oko 1.700 metara što podzemne mreže, a što rekonstrukcije postojećih kanala. I. faza projekta obuhvaća pojas od Ciglenske ulice pa sve do željezničke pruge. U slijedećoj fazi projekta izvest će se postava slivnika i podzemna kanalizacija u Vinogradskoj ulici, te rekonstrukcija postojeće kanalizacijske mreže.