Međunarodni dan sporta u Đurđevcu obilježilo 300 djece i proslavljeni Hrvatski olimpijac Filip Ude


Četvrtak, 30. svibnja 2019.

U dvorani Osnovne škole u Đurđevcu održan je Međunarodni dan sporta u sklopu projekta Picoki za sport, a povodom Međunarodnog dana sporta koji se ove godine održava 29. svibnja.

Ovo sportsko natjecanje održalo se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca, a natjecalo se 300-tinjak djece i to u starinskim sportovima, kao što je skakanje u vreći, potezanje užeta i trčanja.

Na samom otvorenju igara prisustvovali su proslavljeni Hrvatski olimpijac Filip Ude, Hrvoje Janči gradonačelnik Đurđevca i Ivan Juričić predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Đurđevca.

-Međunarodni dan sporta obilježava se svake posljednje srijede u mjesecu svibnju kao velika svjetska sportska manifestacija, a tako smo i mi danas ovdje kako bi promicali bavljenje sportom kao zdravim načinom života- reko je predsjednik Zajednice Juričić te se zahvalio svim prisutnim malim sportašicama i sportašima i zaželioim je puno sreće u sportskim natjecanjima.

– Drago mi je što smo se danas okupili u ovako velikom broju na promociji sporta u Gradu Đurđevcu. Hvala svima koji sudjeluju kako u organizaciji tako i na samim natjecanjima. Želim svim natjecateljima puno sreće i ono što je najbitnije da se svi dobro zabavimo – naglasio je gradonačelnik Janči.

Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca i Grad Đurđevac u suradnji s partnerima Karate klubom Đurđevac, Školom nogometa grada Đurđevca, Rukometnim klubom Đurđevac i Košarkaškim klubom Mladost Đurđevac uspješno su osigurali 997.352,29 kuna za uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenost te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport preko poziva koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nogomet, rukomet, košarka i karate su kolektivni sportovi koji okupljaju najviše polaznika, pa se kroz projekt planira omogućiti besplatno uključivanje djece i mladih u riziku od siromaštva i socijalne isključenosti u te sportove, kao i u treninge mješovite skupine gdje će imati mogućnost isprobati razne vrste sportova- od badmintona i stolnog tenisa pa sve do odbojke.

Besplatnim treninzima želi se motivirati djecu da od malena sudjeluju u sportskim aktivnostima, te da od najranije dobi steknu naviku svakodnevnog tjelesnog vježbanja.Sudjelovanjem u ovom programu djeca će steći motoričke kompetencije pogodne za daljnje učenje i sportsko usavršavanje.

-Zajednica grada Đurđevca trenutno u svom sastavu ima 21 članicu sa više od 600 aktivnih sportaša i sportašica koji su uključeni u sportske aktivnosti preko svojih klubova, a provedbom ovog projekta očekuje se da će broj aktivnih sportaša porasti. Projektom su se dodatno opremili i prostori Sportske dvorane Osnovne škole koje koriste brojni klubovi, ali će se i opremiti teretana u prostorima ŠRC-a- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Foto: prigorski.hr