Đurđevac će napokon dobiti Tim 2 hitne medicinske službe


Četvrtak, 9. studenoga 2017.

Ovaj tjedan u Zagrebu je održan sastanak s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, kojega je prethodno dogovorio saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković na dvije važne teme za zdravstveni sustav županije i grada Đurđevca.

Na sastanku je bio prisutan i zamjenik župana Ratimir Ljubić i ravnatelj koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek Mato Devčić.

Ministar je na sastanku potvrdio da bolnica dobiva magnetsku rezonancu, a Đurđevac će biti uvršten u mrežu TIM2 hitne medicinske službe i sufinanciran s 50% troškova od strane ministarstva.

Rubna područja koja pokriva hitna služba u Đurđevcu udaljena su od Đurđevca do 30 km, udaljenost do Koprivnice je oko 30 km, a do Zagreba dodatnih 100 km. Nepostojanje Tima 2 hitne medicinske službe u Đurđevcu predstavlja razlog daleko većeg rizika od smrtnog ishoda kod srčanih i drugih izvanrednih stanja, a kada se uzme u obzir da se u vrijeme hitne potrebe Tim 1 nalazi na intervenciji udaljen i do 30 km te da pacijenti dolaze na zaključana vrata zdravstvene ustanove, i blaži hitni medicinski slučajevi predstavljaju ugrožavanje života pacijenta- rekao je Lacković.

Sada je potrebno dogovoriti ravnomjerno sufinanciranje Tima 2 hitne pomoći u Križevcima i Đurđevcu od strane županije i lokalnih općina koje su pokriveni ovom uslugom.