Đurđevac i ove godine domaćin prvenstva Hrvatske: nova pjeskaška sezona odbojke uskoro pred vratima


Srijeda, 29. siječnja 2020.

Grad Đurđevac će i ove godine biti jedan od domaćina Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku.

Pjeskašku sezonu otvorit će Pašman, potom redom dolaze Sv. Filip i Jakov, Đurđevac, Varaždin i Đakovo. Gradovi su to koji, svojom kulturnom baštinom i bajkovitom prirodom, pripadaju biserima Hrvatske, a svakodnevnim trudom i radom doprinose razvoju hrvatskog sporta i odbojke.

Vrući đurđevački pijesak podno utvrde Stari grad, atraktivni odbojkaši i odbojkašice te ljetna zabava garancija su dobrog provoda na Prvenstvu Hrvatske u odbojci na pijesku koje će se igrati u Đurđevcu od 17. do 19. srpnja 2020. godine. Đurđevac je nadaleko poznat po Đurđevačkim pijescima  i Hrvatskoj Sahari, a upravo na takvoj podlozi zaigrat će najbolji regionalni odbojkaški parovi.

Organizator ovog natjecanja je Hrvatski odbojkaški savez uz suorganizatore Grad Đurđevac, Zajednicu sportskih udruga Grada Đurđevca i Turističku zajednicu Grada Đurđevca.

 -Naš grad se uspješno smjestio i na sportsku kartu Hrvatske te je prepoznat kao sportski grad i odličan domaćin brojnih natjecanja u različitim sportovima. Podržavamo sport te ulažemo u izgradnju sportske infrastrukture, opremanje i razvoj naših klubova. I ove smo godine uspješno dogovorili održavanje prvenstva kod nas te smo sretni što smo odabrani kao grad domaćin. Brojni gost i sudionici moći će upoznati Đurđevac i obići naše kulturne i turističke sadržaje oko utvrde Stari grad. Zahvaljujem i našoj Zajednici sportskih udruga grada Đurđevca i Turističkoj zajednici na pomoći kod organizacije domaćinstva- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Pozivamo sve zainteresirane da dođu u Đurđevac, iskoriste lijepo vrijeme i poprate ovo atraktivno natjecanje na pijesku.