Đurđevac je ovaj vikend domaćin 12. Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji


Utorak, 27. kolovoza 2019.

Grad Đurđevac je ovaj vikend domaćin 12. Nacionalnog susreta udomiteljskih obitelji Hrvatske koji će se održati 31. kolovoza u utvrdi Stari grad u Đurđevac, a bogat program počinje od već od 10,00 sati.

Nacionalni susret udomiteljskih obitelji organizira Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece- udomitelji za djecu u sklopu programa Poticajno okruženje za razvoj udomiteljstva koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, uz podršku Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj te Grada Đurđevca i Koprivničko-križevačke županije.

Tema 12.nacionalnog susreta je Moj put kroz udomiteljstvo gdje će mladi u udomiteljstvu pred izlaskom iz sustava socijalne skrbi udomiteljima i ostalim posjetiteljima uputiti poruke o tome što za njih udomiteljstvo znači te kako udomiteljstvo izgleda iz njihove perspektive.

Sudionici ovog susreta obići će Muzej Grada Đurđevca, Hrvatsku Saharu, a za djecu su organizirane i sportske igre uz animatore.

Cilj Nacionalnog susreta je zajedničko druženje udomiteljskih obitelji Hrvatske, razmjena iskustava te sklapanje poznanstva u svrhu razvoja kvalitetnijeg udomiteljstva.

Osim Grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca te brojnih donatora i sponzora koji su pomogli u organizaciji ovog događanja veliku zaslugu ima i naša Udruga udomitelja za djecu Osmijeh, njezini članovi te predsjednica Udruge Dubravka Čordašev koja je od ove godine i predsjednica Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece