Đurđevac u 2021. godini među top 10 gradova po povlačenju EU sredstava


Četvrtak, 12. siječnja 2023.

Grad Đurđevac se prema istraživanju portala Gradonačelnik.hr, a prema podacima Ministarstva financija ponovno našao među top 10 gradova po iznosu povučenih EU sredstava po glavi stanovnika.

Na nacionalnoj ljestvici Grad Đurđevac je zauzeo visoko 9. mjesto s čak 2.388,32 kn povučenih EU sredstava po stanovniku odnosno ukupno preko 18 mil. kuna osiguranih sredstava iz EU fondova za projekte.

-Jedini od gradova imamo kontinuitet realizacije velikih projekata iz godine u godinu. I dalje nastavljamo s provedbom EU projekata i prijavama na natječaje koji će se raspisivati iz EU fondova. Najveći udio u našem proračunu, kao i prošle godine čine upravo EU i nacionalna sredstva. Stoga i u 2022. godini očekujemo plasman među top 10 gradova u povlačenju EU sredstava- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je kako se i dalje nastavlja pripremati projektna dokumentacija za prijavu projekata na raspisane natječaje i brzo povlačenje sredstava.

U 2021. godini provedeni su brojni projekti, a neki od njih su i Smart city, izgradnja infrastrukture u poduzetničkoj zoni, Zaželi program zapošljavanja gerontodomaćica, Picoki za sport, uređen je okoliš Doma kulture, opremljen je vrtić i educirane su odgojiteljice preko projekta Maslačak za sve, uređena je trim staza u Park šumi Borik, zaposleni su pomoćnici u nastavi te u sklopu projekta Prirodne baštine izgrađen Hostel u Boriku i uređen je Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci.