Đurđevac nastavlja s radovima: u tijeku su radovi na izgradnji ceste i komunalne infrastrukture u Poslovnoj zoni A-sjever


Nedjelja, 18. listopada 2020.

Na prostoru Poslovne zone A-sjever u Đurđevcu u tijeku su radovi na izgradnji ceste te podzemni radovi odnosno povlačenje infrastrukture, plina, kanalizacija, voda i jedan dio struje.

Poslovna zona A- sjever nalazi se na izlazu iz Đurđevca u smjeru Virovitice uz državnu cestu D2,  a vrijednost projekta je gotovo 11 milijuna kuna od kojih nešto malo manje od 9 milijuna kuna sufinancira Europska unija. Izgradnjom sveukupno 7.475,68 m² ceste s pratećom infrastrukturom unutar poduzetničke zone A sjever stvorit će se potrebna zajednička infrastruktura i cestovna dostupnost parcela u zoni.

– Unatoč situaciji koja je trenutno u Hrvatskoj, ne stajemo s infrastrukturnim projektima. Zahvaljujem se domaćoj tvrtki Bistra koja je izvođač radova, a moram reći da nam za sada dobro služe vremenske prilike, te i na ovom gradilištu radovi izvrsno prate dinamiku izvođenja. Uskoro ćemo imati spremnih 23 hektara u komadu poduzetničke zonu za nove investitore. Ovaj projekt se priprema jako dugo. S ovim europskim sredstvima su potpuno opravdane sve one investicije koje su prethodile ovom potpisivanju ugovora – istaknuo je gradonačelnik. –rekao je  gradonačelnik Hrvoje Janči.

Istaknuo je kako je projekt financiran većinom iz Europskih sredstva, dodavši kako provedba Europskih projekata nije upitna.

– Nužno je održati građevinsku aktivnost u gradu i dati poticaje gospodarstvu – rekao je gradonačelnik te je dodao kako sva su sva gradilišta aktivna te da u Gradu Đurđevcu radovi ne staju, a pri tome se poštuju sve propisane mjere zaštite.

– Poduzetničke zone koje smo imali do sada nisu kapacitetom, opremljenošću ni veličinom bile dorasle nekoj ozbiljnijoj investiciji kakvu mi želimo u našem gradu. Lokacijski zona je odlična i zbog toga što se brza cesta svakim danom sve bliže primiče Bjelovaru, a postoji i trasa ucrtana u planovima za brzu cestu Đurđevac-Bjelovar. Prometna povezanost te sve one mjere koje daje Đurđevac preduvjeti su za investitore i investicije – dodao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je dodao kako bi htio da prioritet imaju oni investitori koji već djeluju na području Đurđevca.

Osnovne informacije o projektu:

  • Naziv projekta: Razvoj infrastrukture poslovne zone „A-sjever” Đurđevac
  • Naziv korisnika: Grad Đurđevac
  • Ukupna vrijednost projekta: 10.822.802,44 kuna
  • EU sufinanciranje projekta: 8.925.657,28 kuna
  • Razdoblje provedbe projekta: 01.07.2019. – 01.01.2021.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Grada Đurđevca.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“