Đurđevac nastavlja s uspješnim prijavama projekata: osigurana sredstva za projekt Smart city


Utorak, 19. studenoga 2019.

Svega nekoliko minuta nakon ponoći, na raspisani natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavljen je projekt pod nazivom Smart city.

Ovih dana stigla je obavijest da je projekt uspješno prošao administrativnu kontrolu i kontrolu kvalitete te je pred potpisom ugovora.

Radi se o projektu primjene koncepta pametnih gradova kojim se ostvaruje inovativan i učinkovit pristup upravljanju gradom te inovativna provedba poslova grada.

Projektom se uvodi integrirano korištenje i povezivanje baze podataka odnosno informacijskog sustava za komunikaciju radi transparentnog i bržeg korištenja javnih usluga radi korištenja podataka kroz interaktivnu platformu od strane građana i drugih korisnika javnih usluga – istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Vrijednost projekta iznosi oko 250.000,00 kuna, a Fond sufinancira 40% sredstava dok će preostala sredstva osigurati Grad Đurđevac u svojem proračunu.

- Projektom se uvodi povezivanje baze podataka odnosno informacijskog sustava za komunikaciju radi transparentnog i bržeg korištenja javnih usluga. Aplikacija će omogućiti jednostavnu prijavu uočenih problema, praćenja tijeka rješavanja problema od prijave do realizacije, pregled svih prijavljenih problema te status u realizaciji istih te pisanje komentara za svaku prijavu – naglasio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Projekt će potaknuti sudjelovanje građana u donošenju odluka te uključivanje građana u procese izrade strategija, planova i drugih dokumenta bitnih za lokalnu zajednicu i podizanje kvalitete života.