Đurđevac nastavlja ulagati u sportsku infrastrukturu: prijavljena izgradnja prostora teniskog kluba i dva nova terena


Srijeda, 20. veljače 2019.

Grad Đurđevac je prijavio još jedan projekt u sportu koji će doprinijeti razvoju sportske infrastrukture u gradu. Projekt izgradnje zgrade teniskog kluba i dva dodatna teniska terena ukupne vrijednosti 1,1 mil. kuna prijavljen je na natječaj koji je objavio Središnji državni ured za sport, a maksimalni iznos sufinanciranja iznosio bi oko 65% dok je preostali dio osiguran u proračunu Grada.

Planirana je izgradnja dva nova teniska terena, koji će imati akrilnu oblogu, te izgradnja zgrade koja se sastoji od prostorija kluba, dvije svlačionice sa kupaonicama te dva spremišta za opremu. Osim toga, objekt bi imao i nenatkrivenu terasu površine 30 m2koja bi ujedno i služila kao tribina s koje bi gledaoci mogu pratiti teniske mečeve.

Ovaj projekt bi zapravo bio nastavak projekta uređenja Športsko-rekreacijskog centra Vlado Leščan – Duspe.

-Osim u kulturnom i gastro-eno turizmu, Đurđevac kontinuirano ulaže sredstva u razvoj i unapređenje sporta i sportske infrastrukture na području Grada, radi promicanja sportskog načina života, uključivanja što većeg broja osoba u sportske aktivnosti, ali i kako bi se pozicionirali kao poželjna sportska destinacija. Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca okuplja 21 sportsku udrugu, sa gotovo 600 sportaša svih dobnih uzrasta. Na području Grada zastupljeno je 16 sportova – od nogometa i rukometa, tenisa pa do paraglidinga i power-lifting kluba. Ulaganjem se želi izgraditi objekt teniskog kluba u kojem će biti smještene svlačionice koje će moći koristiti i odbojkaši čiji se teren nalazi s lijeve strane budućeg tenis kluba- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Tenis je u Đurđevcu prisutan od daleke 1928. godine dok je prvi teniski klub u Đurđevcu osnovan 1983. godine, kada se krenulo i sa izgradnjom teniskih terena. Danas je u Teniski klub Đurđevac i njegove aktivnosti uključeno 60 djece u školi tenisa (školska djeca) i  igraonici tenisa (vrtićka djeca) te 40 članova rekreativaca. Iz godine u godinu Teniski klub Đurđevac se razvija u svim smjerovima, ima sve veći broj natjecatelja, sudjeluje na turnirima, ali i postiže sve značajnije rezultate.

Provedbom projekta Đurđevac će osigurati tenisku infrastrukturu te dodati još jednu stavku u svoju ponudu sportske turističke destinacije, a završetak projekta očekuje se u prosincu ove godine.