Đurđevac: od ponedjeljka nema nastave i vrtića, osigurana dežurstva; apel građanima da provode mjere samozaštite


Petak, 13. ožujka 2020.

Prema današnjoj izjavi predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića te uputi Ministarstva znanosti i obrazovanja, zbog koronavirusa (COVID-19) od ponedjeljka se na dva tjedna obustavlja nastava u svim osnovnim i srednjim školama te fakultetima, a isti režim vrijedi i za vrtiće.

-S obzirom da od ponedjeljka nema nastave preporuka je da se djeca ne šalju niti u vrtić. Osnovna škola Đurđevac i Dječji vrtić Maslačak Đurđevac pripremljeni su na ovu situaciju, te će tako u obje ustanove od ponedjeljka biti osigurana dežurstva za svu onu djecu kojoj roditelji zbog posla ne mogu osigurati boravak kod kuće. Tako će od ponedjeljka učenici od 1. do 4. razreda pratit nastavu putem posebnih emisija na HRT3 te putem Sportske televizije. Za više razrede i srednjoškolce radi se na online nastavi. Odgađaju se i upisi za naše buduće prvašiće, a o novim terminima za upis roditelji će biti pravovremeno obaviješteni putem službene web stranice škole, Grada, ali i radija- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

-Iako na području našeg grada za sada nema prijavljenih slučajeva zaraženih osoba, apeliram na sve građane da se odgovorno ponašaju, provode mjere samozaštite te da se pridržavaju danih uputa i smjernica radi prevencije širenja virusa Covid-19. Još jednom ponavljam da su sve naše ustanove i službe pripremljene za ovakvu situaciju te da nema mjesta panici- rekao je gradonačelnik.

Preporuka je svim građanima da odgode sva putovanja te da ne odlaze na javna okupljanja. Preporučuje se do daljnjega odgoditi sve skupove i organizirana okupljanja te održavanje sportskih natjecanja bez gledatelja.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus pratite na web stranicama i društvenim mrežama: