Đurđevac postao top destinacija za sportska natjecanja i pripreme sportaša


Utorak, 13. kolovoza 2019.

U samo nekoliko dana Đurđevac je okupio velik broj sportaša. Tako su se na ulicama Đurđevca mogli vidjeti nogometaši Hajduka, mlade uzdanice Hrvatske ženske košarke (U-16) i mlade uzdanice Hrvatske karate reprezentacije kadeta, juniora i U21 u katama.

Hrvatska ženska košarkaška U16 reprezentacija odrađuje svoje pripreme u Đurđevcu prije odlaska na Europsko prvenstvo B divizije koje će se od 15. do 24. kolovoza igrati u Sofiji. Članice reprezentacije predvođene trenericom Marijom Kovač Mijač odigrale su prijateljske utakmice protiv svojih vršnjakinja iz Slovenije.

U Đurđevcu su odrađene i pripreme nacionalne karate reprezentacije kadeta, juniora i U21 u katama prema planu i programu za SP u Čileu 2019. Pripreme u katama odrađene su pod stručnim vodstvom nacionalnih trenera Joce Đukića i Stefana Cvetanovskog uz prisutnost Tihomira Grgića i člana Stručno trenerske komisije Vlade Bošnjaka. Već idućeg vikenda kadeti, juniori i U21 okupljaju se ponovno u Đurđevcu kako bi bili spremni za drugi dio natjecateljske 2019. i SP u Čileu.

Nogometaši Hajduka su uoči nedjeljne utakmice protiv Slaven Belupa u Koprivnici u utakmici 4. kola HT Prve lige svoje završne pripreme odradili u Đurđevcu na novoizgrađenom ŠRC-u. Iako nisu uspjeli osigurati pobjedu protiv Slaven Belupa i zasjesti na prvo mjesto HT Prve lige, u ovom kratkom periodu svog boravka u Đurđevcu vidjeli su sportsku infrastrukturu koju Đurđevac nudi.

- S obzirom da sve više sportaša dolazi odraditi svoje pripreme u Đurđevac, s ponosom možemo reći da raspolažemo zadovoljavajućom sportskom infrastrukturom. Nakon dobivanja FIFA licence naš stadion se nalazi na popisu FIFA stadiona na njihovoj web stranici. Licenca je garancija kvalitete stadiona i terena, a ona će zasigurno privući brojne profesionalne sportaše i klubove da odrade svoje pripreme baš u Đurđevcu te će se tako potaknuti ozbiljniji razvoj sportskog turizma u gradu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjećamo da će Đurđevac biti domaćin i Otvorenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku, a igrat će se na dva terena i to na novom terenu kod velebne utvrde Stari grad i terenu iza Osnovne škole Đurđevac od 23. do 25. kolovoza. Organizator prvenstva je Hrvatski odbojkaški savez, a suorganizatori su Grad Đurđevac, Zajednica sportskih udruga Grada Đurđevca i Turistička zajednica Grada Đurđevca. Kvalifikacijski dio turnira kroz koji će se 6 najboljih ekipa plasirati u glavni turnir, održat će se 23. kolovoza s početkom u 15 sati, dok će se glavni turnir s 12 ekipa održati 24. i 25. kolovoza.