Đurđevac: radno sposobni korisnici socijalne naknade odradili preko 16.000 sati za opće dobro


Srijeda, 30. listopada 2019.

Grad Đurđevac u suradnji s Centrom za socijalnu skrb i komunalnim tvrtkama od lipnja 2015. provodi rad za opće dobro u kojem sudjeluju korisnici zajamčene minimalne naknade s područja Grada Đurđevca.

Sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi svi radno sposobni korisnici zajamčene minimalne naknade dužni su odraditi 30 do 90 sati mjesečno rada za opće dobro.

S područja Grada Đurđevca obvezu rada za opće dobro trenutno ima oko 40 radno sposobnih korisnika s područja Đurđevca.

U 2019. godini korisnici su do sada odradili preko 16.000 sati rada za opće dobro te su radili na održavanju i uređenju javnih površina te cvjetnih gredica na području grada Đurđevca, a naročito u centru grada i oko utvrde Stari grad.

U ovoj godini se do sada zaposlilo 15 osoba koji su bili korisnici zajamčene minimalne naknade, a samo ih je 6 izgubilo pravo na naknadu zbog toga jer se nisu odazivali na pozive.

-Mi nastojimo sve one koji se trude i marljivo rade na radovima za opće dobro i zaposliti. Grad Đurđevac u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje kroz različite programe javnih radova godišnje uspije zaposliti oko 60 osoba, a kod zapošljavanja se vodi posebna briga o tome da to budu osobe starije od 50 godina, osobe korisnici zajamčene minimalne naknade te ostale osobe u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Iznimno mi je drago da ih na ovaj način vraćamo u radni odnos te da nam upravo oni pomažu u uljepšavanju i održavanju našega grada. Možemo se pohvaliti da je veliki broj osoba koje su prije radile na javnim radovima ili na radovima za opće dobro, sada zaposleni u gradskim, ali i drugim tvrtkama- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Grad će nastaviti provoditi ovu mjeru u intervalima tako da će korisnici naknade odrađivati rad za opće dobro svaki drugi tjedan od ponedjeljka do petka u trajanju od 6 sati dnevno.