Đurđevački vrtićarci i školarci obilježili Hrvatski olimpijski dan


Utorak, 11. rujna 2018.

Danas je u Đurđevcu sportskim aktivnostima obilježen Hrvatski olimpijski dan (HOD). Hrvatski olimpijski dan organizirala je Zajednica sportskih udruga u suradnji s Dječjim vrtićom Maslačak, Osnovnom školom Grgura Karlovčana, Gimnazijom dr. Ivana Kranjčeva i Strukovnom školom Đurđevac.

Hrvatski olimpijski dan je tradicionalna manifestacija proslave dana utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora, te promicanja olimpijskih vrijednosti i važnosti bavljenja sportskim aktivnostima.

Podno utvrde Stari grad vrtićarci su pokazali svoje sportske vještine u skoku u dalj, bacanju loptice, trčanju na 50 metara, bacanju kolutova i štafetnom trčanju, dok su se učenici od drugog do četvrtog razreda natjecali u skakanju u vrećama i povlačenju užeta. Učenici od petog do osmog razreda, te učenici Gimnazije i Strukovne škole sudjelovali su u utrci po ulicama oko utvrde Stari grad i utrci oko devine nastambe u Hrvatskoj sahari.

Male i velike Olimpijce pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči, te predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković koji su uz ostale građane i okupljene roditelje navijanjem podržali natjecatelje.

Pohvalili su aktivnosti Zajednice sportskih udruga koja radi na poticanju djece i mladeži na aktivno bavljenje sportom, te su svim natjecateljima poželjeli fair-play igru. Najbolji u svojim disciplinama osvojili su medalje zlatnog, srebrnog i brončanog sjaja, a rezultate natjecanja možete pronaći u nastavku teksta: