Đurđevčani i gosti proslavili rođendan našega grada


Nedjelja, 23. travnja 2017.

U nedjelju, 23. travnja povodom obilježavanja Dana grada Puhački orkestar DVD-a Đurđevac tradicionalno je odsvirao budnicu u jutarnjim satima, a nakon budnice počela je gastro priredba Đurđevečka ribičija, a u pecanju riba mogli su se okušati svi zainteresirani iako su najuporniji ribiči ipak bili oni najmlađi dok su stariji uživali u fiš paprikašu i ribama pečenim na rašljama.

I danas je cvjetni sajam privukao brojne posjetitelje, a u 10 sati su biciklisti krenuli na rekreativnu vožnju Biciklinom v krug s trga preko vinske staze sve do Svete Ane.

Okupljene je pozdravio u ime gradonačelnika Hrvoje Janči, svima građanima čestitao je Dan grada i imendan svim onima koji ga danas slave, a pozvao je sve i da posjete ostala događanja predviđena bogatim programom.

U 11 sati održana je Sveta misa u čast svetog Jurja zaštitnika grada na kojoj su uz brojne građane prisustvovali i gradonačelnik Željko Lacković, Hrvoje  Janči i dosadašnji vijećnici Gradskog vijeća.

Polaznici Dječjeg vrtića Maslačak, učenici Osnovne škole Grgura Karlovčana i mlada tamburaška sekcija KUD-a Petra Preradovića nastupili su s nekoliko točaka povodom imendana svojega grada.

Grad Đurđevac je povodom Dana grada na trgu počastio građane rođendanskom tortom koju je rezao i dijelio Hrvoje Janči.

Ovaj sunčan dan brojni su građani iskoristili za šetnju gradom i kavu uz druženje u okolnim kafićima dok su najmlađi uživali u zajedničkom druženju i igranju na dječjem igralištu.

Završetak programa popratila je i kiša koja na sreću nije pala prije i pokvarila ovaj vikend.