Đurđevčani sudjelovali u Koloni sjećanja za Vukovar


Petak, 18. studenoga 2016.

Već četvrtu godinu za redom u organizaciji Grada na dan pada Vukovara u Koloni sjećanja sudjelovali su mnogi građani Đurđevca i okolnih mjesta koji su u Vukovar doputovali sa dva autobusa.

Dostojanstvenim mimohodom i paljenjem svijeća na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata počast žrtvi Vukovara odali su i pripadnici HVIDRA-e Đurđevac, članovi Udruge hrvatski domobran Koprivnica, profesori i učenici Gimnazije i Strukovne škole, predstavnici gradskih udruga i brojni građani na čelu s gradonačelnikom Željkom Lackovićem.

U svečanom postrojavanju povijesnih postrojbi u čast Vukovara sudjelovali su i članovi đurđevačke povijesne postrojbe Đuroki koji su ujedno i članovi Udruge sv. Jurja.

Gradom heroja povorka se mirno i u tišini kretala s osjećajem zahvale prema stradalim civilima i braniteljima Grada Vukovara te sjećanjem na njihovo herojstvo i žrtvu. Sudionici povorke ponovno su pokazali kako se dostojanstveno odnosi prema najvećim vrijednostima Domovinskog rata na kojima je stvarana slobodna Hrvatska.