Đurđevo: brojni građani uživali u sunčanom danu, ribičiji, konjičkim utrkama i sajmu cvijeća


Subota, 27. travnja 2019.

U subotu, 27. travnja povodom obilježavanja Dana grada po peti je put održana gastro priredba Đurđevečka ribičija, a svi koji su se našli na Trgu Sv. Jurja u Đurđevcu za vrijeme održavanja spomenute priredbe mogli su se okušati u pecanju šarana iz 12 metarskog bazena, te ukoliko su bili sretne ruke kupiti upecanu ribu po pristupačnoj cijeni. U sklopu Đurđevečke ribičije organizirana je i prodaja fiš paprikaša, kao i ribe pečene na rašljama.

Odaziv građana bio je velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta tako i u pecanju, u čemu su se najviše okušali oni najmlađi, a među brojnim posjetiteljima, što su ribiči pripremili svome gradu došao je pogledati i gradonačelnik Hrvoje Janči i Gradski vijećnici. Organizator ove gastro priredbe bili su Turistička zajednica, ŠRK Peski i ŠRK Picok.

U isto vrijeme započeo je i Đurđevečki cvjetni festival, prodajna izložba cvijeća. Na festivalu je bilo preko 25 izlagača, među kojima udruge sa područja grada i obiteljska gospodarstva, a sunčan dan privukao je brojne ljubitelje cvijeća, ali i slatkoga jer su članice udruga žena s područja grada pripremile razne kolače.

Cvjetni sajam otvorio je gradonačelnik, te je zahvalio svim sudionicima koji su uveličali rođendan našega grada, a svim građanima je poželio dobru zabavu u povodu obilježavanja dana grada.

U programu otvorenja nastupile su dječje skupine Dječjeg vrtića Maslačak Krijesnice, Loptice i Cvjetići te polaznici etno tradicijskog programa, Folklorna skupina Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac, Dječja skupina KUD-a Petar Preradović Đurđevac uz pratnju Tamburaškog sastava KUD-a Petar Preradović, Zbor Osnovne škole Grgura Karlovčana, solistice Laura Kovačević, Iva Antolaš i Ema Lovrak.

Ovaj sunčan dan brojni su građani iskoristili za šetnju gradom i kavu uz druženje u okolnim kafićima dok su najmlađi ipak najviše uživali u pecanju i dječjem parku punom sprava za igranje.

Podno utvrde Stari grad u tijeku su i pripreme za preostale konjičke utrke u daljinskom jahanju 1. kola Croatia cupa.

Bogat program Đurđeva nastavlja se sutra, počevši s jutarnjom budnicom puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac, nastupom mažoretkinja, cvjetnim sajmom i ribičijom, nedjeljnom svetom misom, rođendanskom tortom, otvorenjem ŠRC-a te završetkom u Domu kulture s predstavom Ne možeš pobjeć od nedjelje.