Đurđevo: čak 80 sudionika na ovogodišnjem Croatia cup u daljinskom jahanju


Nedjelja, 22. travnja 2018.

U organizaciji Konjičkog kluba Đurđevački graničari, održana je utrka I. kola Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu, a povodom obilježavanja dana grada. Utrka je održana pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca kao suorganizatora, te brojnih sponzora.

Ovo je već treći puta da je ova utrka održana u gradu Đurđevcu, a na utrci je sudjelovalo preko 80 natjecatelja iz zemlje, ali i susjednih država. Daljinsko jahanje kao najmlađa disciplina unutar Hrvatskog konjičkog saveza, a svake godine broji sve više zaljubljenika u ovaj sport.

Samo natjecanje održano je u četiri utrke, prva utrka na dužini staze od 84km (4 etape), druga na dužini staze od 42km (2 etape), treća od 19km (1 etapa), te je po prvi puta održana utrka zaprega. Početak utrke kao i cilj bio je na livadi iza utvrde Stari grad, gdje su natjecatelje ispratili i dočekali brojni gledatelji.

Natjecatelji su bili oduševljeni dobro pripremljenim stazama, te dobrom organizacijom utrka.

Svečano proglašenje pobjednika održano je na velikoj pozornici Starog grada, a pehare i prigodne poklone pobjednicima je uručio gradonačelnik Hrvoje Janči. Saša Franjić iz Konjičkog kluba Đurđevački graničari osvojio je 23. mjesto na stazi od 42km, a Matija Šerbeđija 12. mjesto na stazi od 42km.

Gradonačelnik je čestitao svim natjecateljima i organizatorima na uspješnoj utrci, te je sve pozvao da dođu u Đurđevac i iduću godinu.

Rezultati utrke prema kategorijama:

Naslovna fotografija i prve četiri fotografije u galeriji, autor: Ž. Car