Đurđevo: I. kolo Croatia cupa u daljinskom jahanju i ove godine privuklo brojne ntjecatelje


Subota, 27. travnja 2019.

U organizaciji Konjičkog kluba Đurđevački graničari, održana je utrka I. kola Croatia cupa u daljinskom jahanju u Đurđevcu, a povodom obilježavanja dana grada. Utrka je održana pod pokroviteljstvom Grada Đurđevca i Turističke zajednice grada Đurđevca kao suorganizatora, te brojnih sponzora.

Ovo je već četvrti puta da je ova utrka održana u gradu Đurđevcu, a na utrci je i ove godine sudjelovao veliki broj natjecatelja iz zemlje, ali i susjednih država. Daljinsko jahanje kao najmlađa disciplina unutar Hrvatskog konjičkog saveza, a svake godine broji sve više zaljubljenika u ovaj sport.

Samo natjecanje održano je u četiri utrke, prva utrka na dužini staze od 84km (4 etape), druga na dužini staze od 42km (2 etape), treća od 19km (1 etapa), te je po drugi puta održana utrka zaprega. Početak utrke kao i cilj bio je na livadi iza utvrde Stari grad, gdje su natjecatelje ispratili i dočekali brojni gledatelji.

Natjecatelji su bili oduševljeni dobro pripremljenim stazama, te dobrom organizacijom utrka.

Svečano proglašenje pobjednika održano je na velikoj pozornici Starog grada, a pehare i prigodne poklone pobjednicima je uručio predsjednik Konjičkog kluba Đurđevački graničari Luka Karlovčan. Saša Franjić iz Konjičkog kluba Đurđevački graničari osvojio je odlično 2. mjesto na stazi od 42km.

Čestitamo svim natjecateljima i organizatorima na uspješnoj utrci, te se vidimo u Đurđevcu i iduću godinu.