Đurđevo: nedjelja započela budnicom i biciklijadom, a ribičija i cvijetni sajam privukli su mnoge građane u šetnju Trgom sv. Jurja


Ponedjeljak, 23. travnja 2018.

U nedjelju, 22. travnja povodom obilježavanja Dana grada Puhački orkestar DVD-a Đurđevac tradicionalno je odsvirao budnicu u jutarnjim satima, a nakon budnice ukrcali su se na dvije prikolice i svirali đuž ulica po gradu.

Nakon budnice počela je gastro priredba Đurđevečka ribičija, a u pecanju riba mogli su se okušati svi zainteresirani iako su najuporniji ribiči ipak bili oni najmlađi dok su stariji uživali u fiš paprikašu i ribama pečenim na rašljama.

I danas je cvjetni sajam privukao brojne posjetitelje, a u 10 sati pedesetak biciklista rekreativca krenulo je s trga na rekreativnu vožnju do jezera Drnić.

Odaziv građana bio je velik, kako za kušanje ribljih specijaliteta tako i u pecanju, u čemu su se najviše okušali oni najmlađi, a među brojnim posjetiteljima. Organizator ove gastro priredbe bili su TZ Đurđevac, ŠRK Peski i ŠRK Picok.

U isto vrijeme započeo i je Đurđevečki cvetni festival, prodajna izložba cvijeća. Na festivalu je bilo oko 30 izlagača, među kojima Udruge sa područja grada i obiteljska gospodarstva, a sunčan dan privukao je brojne ljubitelje cvijeća. Za dobru atmosferu pobrinula se grupa Plan B.

Grad Đurđevac je povodom Dana grada na trgu počastio građane rođendanskom tortom, a i ovaj sunčan dan brojni su građani iskoristili za šetnju gradom i kavu uz druženje u okolnim kafićima dok su najmlađi ipak najviše uživali u pecanju i dječjem parku punom sprava za igranje.