E- propusnice: građani koji trebaju produljenje propusnice moraju podnijeti zahtjev za izdavanje nove


Petak, 17. travnja 2020.

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju.

-Većina propusnica je istekla ili će isteći do ponedjeljka, stoga molimo građane da zatraže nove propusnice putem sustava e građani, a to se odnosi upravo na one građane koji svakodnevno brinu o nekome tko živi izvan područja Grada Đurđevca. Podsjećamo da se propusnice mogu izdati za najviše dva tjedna, a nakon toga se podnosi novi zahtjev- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjećamo građane s područja Grada Đurđevca da se izdaju propusnice SAMO za one koji prebivalište napuštaju iz vitalnih razloga poput skrbi o starijima, djeci i kupnje hrane, te ostalih osnovnih potrepština (izvan mjesta prebivališta). Detalje oko uvjeta i načina izdavanja propusnica možete pronaći u nastavku teksta:

Građanima s područja prigradskih naselja grada Đurđevca ne trebaju propusnice za kretanje do Đurđevca i pripadajućih naselja, no ipak i tu morate ograničiti svoje kretanje samo na nužno kao što je odlazak na posao, odlazak u trgovinu, ljekarnu i sl.

Svi zahtjevi će se obraditi i odobriti u roku od 24 sata, a kako svakodnevno pristiže veliki broj zahtjeva molimo građane za strpljenje.

Način podnošenja zahtjeva putem:

  1. sustava e građani- e-Propusnice,
  2. ukoliko netko nema pristup sustavu može poslati Zahtjev i na mail grad@djurdjevac.hr, a u iznimnim situacija može se predati i Zahtjev osobno na porti Grada u redovno radno vrijeme od 8 do 16 sati.