Foto- kino klub Picok: danas bi bio rođendan poznatog fotografa i dokumentarista Đurđevca Marijana Slunjskog


Utorak, 3. ožujka 2020.

Da ga nije prerano u 56-toj godina života uzela smrt, danas, točnije 3. ožujka Marijan Slunjski bi sa svojim prijateljima i članovima Foto - kino kluba Picok, čiji je bio jedan od najaktivnijih članova, slavio rođendan.

Nažalost to danas nije moguće, jer je teška bolest bila presudna u životu ovog zaljubljenika u prirodu Podravine, ljepotu Đurđevačkih pijesaka i Drave, a posebice u utvrdu Stari grad koja je postala njegov „potpis“, odnosno najprepoznatljiviji motiv foto-interesa.

Međutim, sjećanje na dobrotu, samozatajnost i kreativnost ovog foto-kroničara grada Đurđevca i dalje živi među njegovim prijateljima i sugrađanima. Na njega ih još uvijek, i dvije godine nakon njegove smrti, podsjećaju fotografije s kojima je zauvijek obilježio svoj voljeni rodni Đurđevac, njegove ljude i njegovu sadašnjost. Za tu ljubav prema rodnom gradu, Grad Đurđevac mu se 2017. godine odužio javnim priznanjem Povelja Grada Đurđevca za iskazanu predanost u dokumentiranju važnih događaja u Đurđevcu, a nakon njegove smrti dostojnim uređenjem posljednjeg počivališa na đurđevačkom Gradskom groblju.

-Ipak Marijane, sretan Ti rođendan!- poručili su iz Foto- kino kluba Picok.

Tekst: Anđela Lenhard Antolin, Foto kino klub Picok
Foto galerija: Facebook Marijan Slunjski