Gerontodomaćice krenule u obilazak starijih sugrađana: i dalje se zaprimaju prijave korisnika kojima je potrebna pomoć


Utorak, 20. rujna 2022.

Naše vrijedne gerontodomaćice s radom su krenule još prošlog tjedna, a preko projekta Zaželi brinu za oko 250 korisnika. U prostorijama Doma kulture danas je održan ovotjedni radni sastanak gerontodomaćica gdje su dogovoreni i podijeljeni zadaci za naredni tjedan.

Gerontodomaćice svakodnevno pomažu korisnicima u obavljanju kućanskih poslova, održavanju osobne higijene korisnika, daju podršku korisnicima kroz razgovor i druženje. Uz to, pomažu korisnicima u ostvarivanju različitih prava, odnosno dostavi lijekova, dostavi i plaćanju računa i slično.

Projekt je namijenjen pružanju podrške i potpore starijim i nemoćnim osobama te osobama s invaliditetom, koji uz pomoć gerontodomaćica lakše obavljaju svoje svakodnevne aktivnosti.

-Na području grada Đurđevca i naših prigradskih naselja živi velik broj starijih i nemoćnih građana, kao i osoba u nepovoljnom položaju kojima je potrebna pomoć pri svakodnevnim aktivnostima. Naši sugrađani kojima su gerontodomaćice pomagale proteklih godina izrazito su zadovoljni pruženom pomoći, stoga pozivamo sve koji se još nisu prijavili da se prijave- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Podsjećamo da je raspisan i javni poziv na koji se mogu prijaviti budući korisnici kojima je u kućanstvu potrebna pomoć gerontodomaćice, a kako je ovo samo nastavak projekta od prošle godine, građani koji su već bili korisnici da samo ispune zahtjev bez popratne dokumentacije. Sve potrebne informacije možete dobiti u Gradskoj upravi, na broj 048/811-052 ili na e-mail: grad@djurdjevac.hr. Javni poziv i obrazac se nalaze u nastavku teksta.