Godišnji koncert: puhači orkestra DVD-a Đurđevac i ove godine oduševili publiku


Nedjelja, 15. prosinca 2019.

U sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac, u nedjelju je Puhački orkestar DVD-a Đurđevac održao svoj tradicionalni godišnji koncert kojeg su pripremili kako bi uveselili brojne sugrađane i goste.

U dvorani se tražilo mjesto više, a kako i ne bi kad su okupljeni mogli uživati u mnogobrojnim hitovima najvećih svjetskih bendova u izvedbi đurđevačkih glazbenika.

Orkestar je izveo raznovrsni program obnovljenog i potpuno novog repertoara klasične, filmske, pop, rock glazbe i drugih glazbenih pravaca te je time oduševio okupljenu publiku. Uz puhače na koncertu su još nastupili Igor Drvenkar, Mažoretkinje grada Đurđevca te članovi Sportskog plesnog kluba Ritam Koprivnica, a voditelj programa i ove je godine bio Mladen Medak Gaga.

Među gostima su bili i gradonačelnik Hrvoje Janči, vijećnici Gradskog vijeća, ravnatelji gradskih ustanova, te predstavnici udruga.

-Naš orkestar i puhači su zapravo pravi ambasadori grada jer ga promoviraju na svojim nastupima diljem Lijepe naše. Također svojim nastupima uljepšavaju naše brojne manifestacije i kulturna događanja u gradu. Grad Đurđevac je poduzeo već prve korake i ide se u smjeru da imamo svoju glazbenu školu kako bi se što više mladih glazbeno obrazovalo i kako bi upravo oni postali najveći promotori i ponos našega grada- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je pohvalio puhače i čestitao im na odličnim rezultatima koje su ove godine ostvarili na brojnim natjecanjima.

Okupljenima se na kraju večeri obratio i dirigent orkestra Božidar Škurdija koji se zahvalio svim izvođačima, solistima i gostima što su svojom izvedbom uveličali ovu večer, ali i publici što se odazvala u tako velikom broju.

Ulaz na koncert je bio besplatan, a posjetitelji su na ulazu mogli ostaviti dobrovoljni prilog. Prikupljeni prilozi namijenjeni su kao pomoć za rad i djelovanje Puhačkog orkestra DVD-a Đurđevac.

Kako je to izgledalo pogledajte u fotogaleriji.

Foto: djurdjevac.hr, prigorski.hr