Grad Đurđevac će Župi sv. Jurja kroz postupak katastarske izmjere darovati nekretnine na kojima su sagrađene crkve


Nedjelja, 17. studenoga 2019.

Gradsko vijeće je na 24. sjednici vijeća jednoglasno donijelo Odluku o davanju ovlaštenja gradonačelniku Grada Đurđevca za potpis ugovora o darovanju nekretnina Župi svetog Jurja u Đurđevcu.

-U Đurđevcu je u tijeku katastarska izmjera, te je u postupku javnog uvida tokom izmjere utvrđeno da su nekretnine na kojima su sagrađene Župna crkva svetog Jurja i Crkva svete Rozalije u Đurđevcu, u zemljišnim knjigama upisane kao Općenarodna imovina, a pravni sljednik Općenarodne imovine je Grad Đurđevac.

Kako se radi o vjerskim objektima, Gradsko vijeće Grada Đurđevca dalo je ovlaštenje gradonačelniku da potpiše ugovor o darovanju, kao i svaki drugi potrebni akt, kako bi se kao vlasnik nad crkvama upisala Župa svetog Jurja u Đurđevcu, naravno kada se za to steknu uvjeti.

-Trenutno se sređuje cjelokupno zemljišno knjižno stanje na području grada Đurđevca i prigradskih naselja kao posljedica provođenja dugogodišnje katastarske izmjere i sadašnjeg izlaganja. Važno je da Grad Đurđevac razriješi ovu situaciju kroz katastarsku izmjeru i darovanje, te da se na crkvama upiše stvarni vlasnik, a to je naša župa.

Foto: arhiva Turističke zajednice grada Đurđevca