Grad Đurđevac dobio najmoderniju tvornicu parketa u Europi


Četvrtak, 11. siječnja 2018.

Prošlo je godinu dana otkako je švicarsko-norveška Bauwerk Boen grupacija, kao jedan od najvećih europskih proizvođača drvenih podova, preuzela bivšu drvnu tvrtku u Đurđevcu te započela s poslovanjem u Hrvatskoj.

Bauwerk Boen zapošljava 2.000 zaposlenika širom svijeta, a u samo jednu godinu udvostručili su broj zaposlenih u Đurđevcu dosegavši broj od 250 radnika, od kojih su gotovo polovica žene.

Njihove robne marke poznate su po cijelom svijetu pa se tako proizvodi vrhunske kvalitete iz Đurđevca već distribuiraju diljem svijeta.

U Đurđevcu je završena prva faza izgradnje najmodernije tvornice u Europi, a uloženo je 13 milijuna eura. To uključuje i nabavu opreme visoke tehnologije, kao što su: najmodernija pilana, moćni strojevi za spajanje i prešanje parketa, visoko učinkovita kotlovnica te sva potrebna infrastruktura za radnike.

Ključni razlog ulaganja je kvalitetan izvor sirovina, tj. trupaca hrasta. Planira se i druga faza ulaganja, kojim bi se dodatno udvostručili već izgrađeni novi proizvodni kapaciteti u Đurđevcu, a što će ovisiti o uvjetima nabave trupaca iz kvota Hrvatskih šuma.

Nova ulaganja omogućit će i dodatno zapošljavanje radnika iz Đurđevca i okolice. Bauwerk Boen je pozitivni primjer stvarnih stranih izravnih ulaganja u Hrvatsku.

Približavajući se završnim radovima u prvoj fazi investicije, Bauwerk Boen će u proljeće organizirati i svečano otvaranje novouređene tvornice u Đurđevcu.

-U Đurđevcu zaista postoji dugogodišnja tradicija drvne industrije, te nam je drago da je u naš grad stigla jedna od vodećih europskih tvrtki u drvnom sektoru. Kroz najavljenu novu investiciju zaposlit će se još više ljudi, a time će i Grad i građani, te sama tvrtka biti na dobitku. - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.