Grad Đurđevac isplatio 308.000,00 kuna bespovratnih sredstava poljoprivrednicima


Petak, 14. prosinca 2018.

Danas su isplaćene i preostale potpore male vrijednosti iz Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Đurđevca za 2018. godinu. Od ukupno objavljenih 15 mjera poticanja poljoprivrede najveće zanimanje poljoprivrednika bilo je za potpore male vrijednosti za proizvodnju u plastenicima i/ili staklenicima, za proizvodnju ljekovitog bilja i podizanje višegodišnjih nasada, za nabavu poljoprivredne opreme i strojeva te umjetno osjemenjivanje goveda i krmača.

Osim navedenih, bilo je interesa i za potporu male vrijednosti za proizvođače vina, za ekološku proizvodnju poljoprivrednih proizvoda te za razvoj turističke ponude na OPG-u.

Za ovih 128 zahtjeva Grad Đurđevac je poljoprivrednicima isplatio ukupno 308.000,00 kuna nepovratnih potpora.

Ciljevi Programa su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada.

-Postojeći program potpora u poljoprivredi doživjeti će izmjene postojećih mjera i dopunu novim mjerama već početkom iduće godine kako bi što kvalitetnije odgovorili za potrebe naših poljoprivrednika- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.