Grad Đurđevac isplatio prvi dio nepovratnih potpora u poljoprivredi u iznosu od 69.200,00 kn


Utorak, 19. lipnja 2018.

Danas su isplaćene prve potpore male vrijednosti iz Programa potpora u poljoprivredi na području Grada Đurđevca za 2018. godinu. Od ukupno objavljenih 15 mjera poticanja poljoprivrede najveće zanimanje poljoprivrednika bilo je za mjeru 7 - potporu male vrijednosti za proizvodnju u plastenicima i/ili staklenicima, te za mjeru 15-  potporu male vrijednosti za proizvodnju ljekovitog bilja.

Za svaku od ove dvije mjere pristigla su četiri zahtjeva, te je za potporu izgradnje plastenika isplaćeno 35.270,00 kuna, dok je za proizvodnju ljekovitog bilja isplaćeno 8.790,00 kuna.

Osim navedenih, interes poljoprivrednika je bio i za druge mjere. Potporu male vrijednosti za proizvođače vina dobila su tri proizvođača,za ekološku proizvodnju poljoprivrednih proizvoda dva proizvođača,za razvoj turističke ponude na OPG-u jedan proizvođač,te za podizanje novih višegodišnjih nasada jedan proizvođač.

Za ovih 15 zahtjeva Grad Đurđevac isplatio je ukupno 69.200,00 kuna nepovratnih potpora.

Ciljevi Programa su opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada.

Zahtjevi se mogu podnositi i dalje a popis mjera i potrebne dokumentacije nalazi se na   https://djurdjevac.hr/dogadanja-u-gradu/raspisane-mjere-za-dodjelu-potpora-u-poljoprivredi-za-2018-2/