Grad Đurđevac isplatio je 240 tis. kuna za sufinanciranje nabave knjiga za osnovnoškolce i srednjoškolce


Petak, 19. listopada 2018.

Grad Đurđevac je za ovu školsku godinu isplatio 240.000,00 kuna za sufinanciranje nabave knjiga za osnovnoškolce i srednjoškolce, te nabavu školskog pribora za učenike Odjela za djecu s teškoćama.

-Do sada je predano 480 zahtjeva za 632 učenika. U stopostotnom iznosu se financirala kupnja udžbenika i radnih bilježnica za učenike prvih razreda osnovne škole, dok je ostalim roditeljima isplaćena potpora od 300 kuna. Obitelji sa troje ili više djece koja pohađaju osnovnu školu, srednju školu ili fakultet ostvarile su pravo na subvenciju za kupnju cijelog školskog kompleta knjiga za jednog osnovnoškolca. Grad je sufinancirao i nabavu školskog pribora za učenike Odjela za djecu s teškoćama u iznosu od 300,00 kuna po učeniku s obzirom da oni nemaju udžbenike već im je potreban pribor i radni listići- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Svi roditelji koji su kupili rabljene udžbenike ili ih nabavili putem razmjene, još uvijek imaju mogućnost tražiti sufinanciranje za kupljene nove radne bilježnice. Roditelji mogu predati popunjeni zahtjev uz priložene račune za radne bilježnice, dokaze o prebivalištu oba roditelja i presliku tekućeg računa svaki radni dan od 8 do 16 sati na porti u zgradi Gradske uprave.