Grad Đurđevac je na pragu realizacije projekta prirodne baštine vrijednog 17 milijuna kuna EU sredstva


Četvrtak, 28. prosinca 2017.

U blagdansko vrijeme stigla je još jedna velika vijest, a to je da je projekt Održivo upravljanje i povećanje atraktivnosti Đurđevačkih pijesaka u sklopu  promicanja održivog razvoja prirodne baštine, poslije administrativne provjere prošao i provjeru prihvatljivosti i ocjene kvalitete.

Sa 78 od 100 bodova naš projekt upućen je u treću fazu koji se odnosi samo na provjeru izdataka.

Projektom vrijednim 17 milijuna kuna previđa se kompletna obnova, uređenje i opremanje  stare zgrade Prekršajnog suda u cilju stvaranja  glavne turističke info točke ovog dijela Podravine sa budućim uredima Turističke zajednice, ugostiteljskim sadržajima te modernom, interaktivnom prezentacijom naše vrijedne prirodne baštine – Đurđevačkih pijesaka od njegovog nastanka do prikaza bogatstva flore i faune.

Drugi segment odnosi se na izgradnju hostela na početku Park šume Borik, gdje će se povezano sa upoznavanjem tog specifičnog života na peskima, održavati škola u prirodi za brojne učenike iz cijele Hrvatske.

I naravno treći segment obuhvatiti će sam Rezervat Đurđevaćki pijesci gdje će se dodatno urediti i označiti poučne, pješačke staze.