Grad Đurđevac nabavlja novu komunalnu opremu: kreću i edukacije o važnosti odvajanja otpada


Nedjelja, 2. listopada 2022.

Grad Đurđevac je uspješno prijavio još jedan projekt za unaprjeđenje sustava gospodarenja otpadom te za njega osigurao sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Radi se o projektu zahvaljujući kojemu će se nabaviti još šest polupodzemnih kontejnera i 30 kompleta spremnika za odvojeno prikupljanje otpada u učionicama u Osnovne škole Đurđevac.

Kroz projekt su planirane brojne aktivnosti, poput javnih i edukacijskih tribina, radijske emisije i reklame, natjecanja u osnovnim i srednjim školama, a za najmlađe kostimirane predstave i slikovnice u dječjim vrtićima, a sve na temu održivog gospodarenja otpadom.

Danas je ugovore s Fondom potpisao gradonačelnik Hrvoje Janči, a ukupna vrijednost projekta iznosi oko 220 tis. kuna dok sufinancirani dio od strane Fonda iznosi 88 tis. kuna.

-Ovaj projekt je samo nastavak aktivnosti koje Grad Đurđevac već godinama provodi u suradnji s gradskim ustanovama, tvrtkama, vrtićem i školom na području očuvanja okoliša u cilju povećavanja ekološke svijesti. Važno je da se djeci od najranije dobi usadi osjećaj za ekološki način života, ali da se i preko najmlađih utječe i na roditelje koji se često uključuju u organizirane aktivnosti. Cilj projekta je izgradnja svijesti stanovništva o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje nastanka otpada i pravilno odvajanje otpada u kućanstvima- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Prve projektne aktivnosti i radio kampanja kreću već početkom listopada.