Grad Đurđevac nabavlja radne bilježnice i radne materijale za sve osnovnoškolce dok će srednjoškolcima sufinancirati nabavu udžbenika


Utorak, 23. srpnja 2019.

Grad Đurđevac će i u ovoj školskoj godini pomoći roditeljima osnovnoškolaca i srednjoškolaca u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala, odlučeno je jednoglasno na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća.

– Grad Đurđevac već pet godina pomaže roditeljima sufinanciranjem udžbenika. U proračunu za ovu godinu osigurali smo 500.000,00 kuna za nabavu udžbenika za srednjoškolce te radnih bilježnica i radnih materijala za osnovnoškolce. Nadovezali smo se na odluku Vlade koja u punom iznosu financira nabavu kompleta udžbenika za osnovnoškolce, Grad Đurđevac će u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce što po učeniku iznosi oko 600 kuna – rekao je gradonačelnik Janči.

-Ove godine osigurali smo više sredstva i za naše srednjoškolce te smo sufinancirani iznos za nabavu udžbenika povećali sa 300 kuna na 500 kuna. I ove godine se sufinancira nabava školskog pribora za sve učenike Odjela za djecu s teškoćama te smo i za njih predvidjeli veći iznos sufinanciranja sa dosadašnjih 300 kuna na 500 kuna- naglasio je gradonačelnik te je dodao kako je Grad prepoznao važnost ulaganja u školstvo i znanje jer naša su djeca budućnost ovoga grada.

- Ove godine zaista su svi u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova. Bandića možete voljeti ili ne voljeti, ali morate isto tako znati da nema gospodina Bandića i njegovih ljudi koji su ušli u Sabor ne bi bilo ovoga. Ovo je jedna od najvećih pobjeda – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković dodavši kako je politika jedna pragmatična djelatnost.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školi na klupama tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale, a roditelji srednjoškolca i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama kao i do sada podnosit će u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika, a sredstva će biti isplaćena na račune roditelja, odnosno skrbnika.

Već tradicionalno, prvi školski dan prvašiće Grad će razveseliti s novim pernicama kako bi im se im se uljepšao početak školovanja i kako bi im se olakšalo svladavanje školskih obveza.

Sve je to samo nastavak mjera koje Grad svake školske godine osigurava za svoje učenike.