Grad Đurđevac nabavlja radne bilježnice i radne materijale za sve osnovnoškolce, srednjoškolcima 500 kn za nabavu udžbenika


Četvrtak, 16. srpnja 2020.

Grad Đurđevac će i u ovoj školskoj godini pomoći roditeljima osnovnoškolaca i srednjoškolaca u nabavi udžbenika, radnih bilježnica i radnih materijala.

– Sutra, u petak 17.7. održati će se sjednica Gradskog vijeća na kojoj će i službeno biti donesena odluka. U proračunu za ovu godinu osigurali smo 500.000,00 kuna za nabavu udžbenika za srednjoškolce te radnih bilježnica i radnih materijala za osnovnoškolce. Nadovezali smo se na odluku Vlade koja u punom iznosu financira nabavu kompleta udžbenika za osnovnoškolce, Grad Đurđevac će u cijelosti financirati nabavu radnih bilježnica i obveznih radnih materijala (likovna mapa i pribor za tehničku kulturu) za sve osnovnoškolce što po učeniku iznosi oko 600 kuna – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

- I ove godine se sufinancira nabava školskog pribora u iznosu od 500,00 kuna za sve učenike Odjela za djecu s teškoćama, što uključuje i djecu koja dolaze iz okolnih općina- naglasio je gradonačelnik.

- Ovo je već šesta godina kako Grad Đurđevac sufinancira nabavu udžbenika i radnih bilježnica te na taj način pomaže roditeljima. Ove su godine zaista svi u cijelosti oslobođeni bilo kakvih troškova– rekao je predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković te je dodao kako je važno ulagati u školstvo i znanje jer su upravo djeca budućnost našega grada.

Udžbenici, radne bilježnice i radni materijali učenike Osnovne škole u Đurđevcu dočekat će u školi na klupama tako da roditelji ne moraju posebno naručivati radne bilježnice i materijale.

Roditelji srednjoškolca i učenika polaznika Odjela za djecu s teškoćama kao i do sada podnosit će u Gradsku upravu zahtjeve za sufinanciranje nabave udžbenika uz te će uz zahtjev morati priložiti račun, a sredstva će biti isplaćena na račune roditelja, odnosno skrbnika.

Već tradicionalno, prvi školski dan prvašiće Grad će razveseliti s novim pernicama kako bi im se im se uljepšao početak školovanja i kako bi im se olakšalo svladavanje školskih obveza.

Sve je to samo nastavak mjera koje Grad svake školske godine osigurava za svoje učenike.