Grad Đurđevac pomaže u poboljšanju uvjeta u obiteljskim domovima za starije i nemoćne


Četvrtak, 16. kolovoza 2018.

Grad Đurđevac nastavlja poticati obiteljske domove s područja grada da rade na poboljšanju uvjeta u domovima.

I ove je godine raspisan javni poziv za sufinanciranje ulaganja u uređenje i opremanje smještajnih kapaciteta u obiteljskim domovima za starije i nemoćne osobe. Cilj ove mjere je potaknuti i olakšati investicije u poboljšanje uvjeta stanovanja korisnika te na taj način unaprijediti životni standard korisnika kroz što kvalitetniji smještaj i boravak u obiteljskim domovima.

Predmet Javnog poziva je dodjela nepovratnih potpora i subvencija za provedbu mjera iz Programa mjera za poticanje poduzetništva na području Grada Đurđevca.

Za tu namjenu za novoosnovane domove je predviđena potpora od 50 posto ukupnog ulaganja uloženog za uređenje i opremanje smještajnih kapaciteta maksimalno do 50.000,00 kuna. Drugi kriterij je iznos do 5.000,00 kuna po smještaju jednog korisnika. Za postojeće domove za unapređenje smještaja može se iskoristiti iznos do 1.000 kn po broju kreveta.

Ovim subvencijama Grad Đurđevac pokazuje veliku socijalnu osjetljivost, a zajednička suradnja je iznimno važna kako bi se napravio pomak i kako bi se ovim mjerama osigurao kvalitetan smještaj za što više korisnika, te zapošljavanje što većeg broja stručnog osoblja.

Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, financije i razvojne projekte Grada Đurđevca. Prijavni obrasci mogu se preuzeti u nastavku.