Grad Đurđevac opet najštedljiviji


Utorak, 7. studenoga 2017.

Grad Đurđevac je na vrhu gradova u Hrvatskoj koji štede na službenim putovanjima prema objavljenom istraživanju gradonačelnik.hr-a.

Apsolutni rekorder u prošloj godini u štednji je Grad Đurđevac i bivši gradonačelnik Željko Lacković, sada predsjednik Gradskog vijeća.

Ovakva analiza troškova službenih putovanja provedena je i za 2014. godinu, kada se ispostavilo da je Grad Đurđevac za službena putovanja potrošio tek 323 kune. Lacković je tada objasnio da, osim što svoju dužnost obavlja volonterski, iz svog džepa pokriva i troškove putovanja te da on sam nije potrošio niti ove 323 kune, već netko od njegovih zamjenika. Đurđevac je na temelju prosječnih godišnjih izdvajanja i u 2015. godini ostao najštedljiviji hrvatski grad.

U 2016. godini Grad Đurđevac, pak, za službena putovanja nije potrošio niti jednu kunu.

Iako grad ima dva službena automobila ne koristim ni službeni automobil ni službeni mobitel, a niti uzimam gradsku dnevnicu. Na sva službena putovanja idem vlastitim automobilom, o vlastitom trošku te nastavljamo s politikom štednje, a dokaz je da i u 2017. godini nemamo troškova za službena putovanja - istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Što se štednje na službenim putovanjma tiče iza Đurđevca slijede gradovi Vrbovec, Dugo Selo, Varaždinske Toplice, Samobor i Novi Marof.

Cijeli članak možete pročitati na jutarnji.hrgradonačelnik.hr