Grad Đurđevac: roditelji oslobođeni plaćanja vrtića, produženog boravka i školske prehrane


Petak, 20. ožujka 2020.

U Gradu Đurđevcu će od 16. ožujka do prestanka mjera Vlade RH vezanih za koronavirus roditelji biti oslobođeni plaćanja usluga dječjeg vrtića sukladno broju dana izostanka djeteta iz vrtića.

-Iznos plaćanja umanjit će se za one dane koje djeca ne provedu u vrtiću. Osim toga, roditelji se oslobađaju plaćanja usluga školske prehrane i produženog boravka sukladno broju dana izostanaka učenika iz škole. Ukoliko su roditelji već platili puni iznos navedenih usluga za mjesec ožujak, razlika koju su platili za one dane kada djeca nisu bila u školi ili vrtiću prenijet će se na budući period kad opet krene nastava u školi i programi u vrtiću- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Ove mjere Grad Đurđevac donio je radi dodatne pomoći građanima u prevladavanju poteškoća izazvanih aktualnom epidemiološkom situacijom.

Za djecu koju roditelji nemaju gdje zbrinuti, vrtić i škola i dalje organiziraju dežurstva, uz pridržavanje svih propisanih mjera zaštite od koronavirusa, a kada je riječ o upisima u novu vrtićku i školsku godinu roditelji će o svemu biti pravovremeno obaviješteni putem Podravskog radija te službenih stranica Grada Đurđevca.