Grad Đurđevac sa školom i ove godine prijavio projekt za osiguranje besplatne prehrane za najpotrebitije učenike


Utorak, 3. studenoga 2020.

Grad Đurđevac i ove je godine u suradnji s Osnovnom školom Đurđevac prijavio projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva koji je raspisalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, čime bi se i ponovno osigurala besplatna prehrana za učenike u riziku od siromaštva.

Projektom je obuhvaćen 291 učenik čiji roditelji su primatelji zajamčene minimalne naknade, samohrani roditelji i obitelji s troje ili više djece od kojih je jedno polaznik Osnovne škole Đurđevac, a ostala maloljetna.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 297.501,81 kuna, a provodit će se u razdoblju od 10 mjeseci koliko traje školska godina.

Škola i vrtić još su 2017. godine u svoje kuhinje uveli zdravi meni koji obuhvaća zdrave namirnice proizvedene na domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Također je jednom mjesečno organiziran i zdravi doručak za sve učenike škole i vrtićarce.

-Kao što znamo doručak je vrlo važan obrok za školsko dijete, omogućuje nesmetan rast i razvoj djetetova organizma te proizvodnju energije koja mu je potrebna za optimalno funkcioniranje i rad. Želimo da se što više djece hrani u školskoj kuhinji, a ovaj projekt je korak više da i onima najpotrebitijima osiguramo jedan obrok tijekom nastavnog dana - rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.