Grad Đurđevac, Turistička zajednica i Djed Božićnjak učenike iz okolnih općina oduševili ulaznicama za klizanje


Četvrtak, 20. prosinca 2018.

Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca i ove su godine osigurali besplatno klizanje kao blagdanski poklon svim učenicima osnovnih škola s područja đurđevačke Podravine.

U svrhu brže i lakše podjele ulaznica za klizanje angažiran je Djed Božićnjak i njegov pomoćnik vilenjak koji su u svakoj od okolnih škola održali kratku predstavu u sklopu projekta Održive misli, a na temu važnosti odvajanja otpada. Kako na božićno jutro nakon raspakiravanja poklona ostane puno papira i plastike, važno je znati kako pravilno razvrstati otpad, a svi oni koji to nauče i naprave ove godine već se nađu na popisu dobre djece za slijedeći Božić te si tako osiguraju poklon.

- Svaki učenik ima tri besplatna klizanja po 30 minuta što je dovoljno da se nauči klizati, a roditelji koji se ipak ne odluče za klizanje mogu uživati u degustaciji kuhanog vina i domaćih kobasica u našem Adventskom selu podno utvrde Stari grad. Klizalište će biti otvoreno do 2. veljače svaki dan stoga pozivamo svu djecu i roditelje da iskoriste ovo blagdansko vrijeme i posjete Advent u Đurđevcu, pridruže se ledenoj zabavi i okušaju se u klizanju- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.