Grad Đurđevac u 4 sekunde prijavio 4 projekta za dodatno sufinanciranje vlastitog udjela


Utorak, 9. srpnja 2019.

Povlačenje EU sredstava se nastavlja:

Grad Đurđevac je prošli tjedan uspješno prijavio četiri EU projekta na dodatno sufinanciranje vlastitog udjela na raspisan poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Ne samo da su projekti uspješno prijavljeni nego su svi četiri prijavljeni unutar četiri sekunde, a radi se o projektima energetske obnove zgrade Doma kulture, energetske obnove zgrade policije u centru, energetske obnove višestambene zgrade na adresi Đure Basaričeka 7 kojeg provode Komunalne usluge i projektu izgradnje infrastrukture u poslovnoj zoni A sjever.

Preko ovog natječaja planira se dodatno sufinanciranje vlastitog udjela u iznosu 60% odnosno ovime bi Grad osigurao dodatna sredstva za navedene projekte u iznosu od 2,6 mil. kuna.

-Kako smo najavili ovime Đurđevac nastavlja s projektima i povlačenjem EU sredstava. Ukupna vrijednost ovih četiriju projekta je 22,1 mil. kuna. Ovu godinu će zasigurno obilježiti i realizacija projekta prirodne baštine ukupne vrijednosti 17,3 mil. kuna, projekta Poduzetničkog inkubatora vrijednosti oko 10 mil. kuna, te projekta Aglomeracije naših Komunalija vrijedan 282 mil. kuna. I dalje se radi na pripremi nove projektne dokumentacije za nadolazeća razdoblja financiranja iz EU fondova kako bi se zadržao ovakav dinamičan nivo investicija i razvoja grada u budućnosti. Uskoro očekujemo i početak radova na izgradnji infrastrukture u zoni A sjever -zaključio je gradonačelnik Hrvoje Janči.