Grad Đurđevac u suradnji s Foto- kino klubom Picok uredio grob poznatog fotografa i dokumentarista Đurđevca Marijana Slunjskog


Utorak, 29. listopada 2019.

Grad Đurđevac se na najbolji mogući način odužio svom (prošle godine), prerano preminulom sugrađaninu i foto-kroničaru njegove stvarnosti, Marijanu Slunjskom. Budući da nije imao obitelj, na  inicijativu članova Foto kino-kluba Picok, čiji je Slunjski bio aktivni član, Grad mu je uoči skorašnjeg blagdana Svih svetih, primjereno uredio i izgradio posljednje počivalište na đurđevačkom Gradskom groblju.

-Naš Stari grad kao prepoznatljivi simbol grada Đurđevca, Peski, Podravina s rijekom Dravom, te događanja i ljudi na tom prostoru, bile su mu najčešće destinacije i stalna inspiracija. Svojim fotoaparatom pratio je uz to naumorno i sva gradska događanje i aktivnosti u gradu Đurđevcu. Bio je dosljedni foto- kroničar grada Đurđevca i našeg vremena- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči, pri završetku radova na uređenju grobnoga mjesta Marijana Slunjskog.

Saborski zastupnik i predsjednik đurđevačkoga Gradskog vijeća Željko Lacković je podsjetio da je odlukom Gradskog vijeća Grada Đurđevca Marijan Slunjski nagrađen 2017. godine javnim priznanjem, Poveljom Grada Đurđevca za iskazanu predanost u dokumentiranju važnih događaja u Đurđevcu, te da mu se sada, adekvatnim uređenjem njegova posljednjeg počivališta, Grada Đurđevac odužuje za to. Lacković je uz to naglasio da na Gradskom groblju ima još pokopanih pojedinaca koji su ostavili zamjetni trag u svekolikom životu grada, a nemaju primjereno uređeno posljednje počivalište, kao ni nasljednika, te najavio da će im se Grad Đurđevac nastojati odužiti kao i Marijanu Slunjskom.