Grad Đurđevac ugostiteljima omogućio besplatno proširenje terasa na trg


Utorak, 5. svibnja 2020.

Grad Đurđevac je uz potporu Gradskog vijeća još u ožujku donio niz mjera kao potporu poduzetnicima, obrtnicima i građanima koji su pogođeni trenutnom situacijom sa koronavirusom. Tako su ove mjere obuhvatile i ugostitelje koji su oslobođeni plaćanja komunalne naknade.

S obzirom na novu mjeru Stožera civilne zaštite RH kojom je ugostiteljskim objektima omogućen rad samo na terasama, Grad Đurđevac donio je novu privremenu mjeru kojom je ugostiteljima omogućeno proširenje terasa bez dodatnog plaćanja na onim lokacijama na Trgu sv. Jurja gdje je to tehnički moguće učiniti.

- Mogućnost besplatnog proširenje terasa još je jedna od mjera koje donosimo kako bi što više pomogli našim ugostiteljima koji su zatvoreni zbog mjera zaštite od širenja zaraze korona virusom koje je donio Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske. Zbog prilagođavanja s novim propisanim mjerama i uvjetima omogućiti ćemo im proširenje postojećih površina terasa od 11. svibnja kako bi oni mogli osigurati potreban razmak između stolova. Procjenu oko mogućnosti proširenja terasa donosit će, po obilasku svakog pojedinačnog ugostiteljskog objekta koji podnese zahtjev, djelatnici Odjela za prostorno uređenje, planiranje i komunalne djelatnosti- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.