Grad Đurđevac uspješno povukao 3,2 mil. kn iz fondova EU za energetsku obnovu škola


Utorak, 26. rujna 2017.

Na trećoj sjednici Gradskog vijeća polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna prihoda, primitaka, rashoda i izdataka Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac za prvih šest mjeseci ove godine iznio je ravnatelj Danijel Domišljanović.

– Trenutno su vrtićarci zbog radova na vrtiću smješten u prostorije naše škole. Uvjeti su specifični, ali djeci i tetama su osigurani svi potrebni uvjeti. Odobreni su projekti energetske obnove Osnovne škole i Odjela za djecu s teškoćama ukupne vrijednosti 7,2 milijuna kuna, te se samo čeka potpis ugovora. Fond sufinancira projekte s 3,2 mil. kuna, a Grad će osigurati preostali dio. Projektima se predviđa zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske zaštite vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove drvene stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete, a u Osnovnoj školi se planira i ugradnja solarnih panela na krovištu za pripremu tople vode, te ugradnja podizne platforme kako bi se osobama s invaliditetom omogućio pristup svim prostorijama u školi.

Prijavili smo i projekt nadogradnje škole u iznosu 2,1 milijuna kuna. Planiramo nadograditi kabinet fizike i kemije, knjižnicu, prirode i biologije – rekao je ravnatelj i dodao kako tri razredna odjela idu u drugu smjenu, odnosno oko 60 učenika. – Ako dobijemo tri nove učionice, to nam nosi dugoočekivani jednosmjenski rad – zaključio je Domišljanović.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković rekao je kako je natječaj bio raspisan do 15-og, a odluka se očekuje do 30-0g. Pred odlukom smo i vrlo brzo ćemo znati ide li se u projekt. Uparavo je Đurđevac uspješan primjer pravodobne pripreme dokumentacije, te apliciranja projekata na fondove EU- kazao je Lacković.