Grad Đurđevac uz Markuševac: Đurđevac osigurao pun kamion građevinskog materijala za obnovu kuća i stanova stradalih u potresu


Srijeda, 1. travnja 2020.

Podsjećamo da je prošli tjedan Zagreb i njegovu okolicu pogodilo nekoliko potresa nakon čega je Grad Đurđevac ponudio smještaj za 10 obitelji u Hotelu Picok u Đurđevcu. Nastale štete su velike, a kako je znano Zagreb i Đurđevac su već dugo prijateljski gradovi.

Epicentar najjačeg potresa bio je upravo u Markuševcu koji je pretrpio najveću štetu te su brojni stanovnici ostali bez krova nad glavom jer se veliki broj kuća i stanova urušio.

Jučer je iz Gradske uprave poslano i pismo potpore stanovnicima Markuševca, koji su pogođeni ovom izuzetno teškom situacijom uzrokovanom potresom, ali i pandemijom, te kamion pun građevinskog materijala koji će sigurno pomoći mnogima u obnovi njihovih domova.

Sa kamiona se od Đurđevca do Markuševca vijorila zastava Grada Đurđevca, a vrijedni volonteri koji pomažu u obnovi kuća i zgrada u Markuševcu po dolasku kamiona skinuli su zastavu i sa zastavom napravili zajedničku fotografiju.

Đurđevac i dalje nudim mogućnost smještaja za 10 obitelji pogođenih potresom u Đurđevcu kroz sve vrijeme dok traje potreba.

Uz jedinstvo i zajedništvo hrvatskih građana, vjerujemo u skoro savladavanje nastalih izvanrednih okolnosti, stoji u pismu podrške.