Grad kreće u realizaciju projekta izgradnje povoljnih stanova na Radničkoj cesti


Srijeda, 29. studenoga 2017.

Na sjednici Gradskog vijeća jednoglasno su usvojene odluke vezane uz izgradnju povoljnih stanova na Radničkoj cesti.

Odlukama se omogućava realizacija projekta  gradnje višestambene zgrade u ulici Radnička cesta prema Programu društveno poticane stanogradnje, a u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama- rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

Naš doprinos mladim obiteljima je to što je Grad osigurao besplatno zemljište i  besplatni komunalni doprinos te će se za taj dio umanjiti i konačna cijena za stan budućim vlasnicima. Imamo predviđene tri parcele za tri zgrade, a prva zgrade će biti okidač koji će omogući da ljude da po povoljnijim uvjetima kupe stanove- rekao je predsjednik vijeća Željko Lacković.

Na području grada po porezu na nekretnine vidljivo je da postoji veliki interes za kupnju nekretnina, a to je dobar pokazatelj gospodarske aktivnosti i smjera u kojem idemo- istaknuo je Lacković.

Zainteresirani za kupnju stanova mogu se i dalje javljati, a sve informacije o kupnji stana mogu dobiti na broj 811-052 ili na mail adresi grad@djurdjevac.hr.