Grad nagradio najbolje karatistice Đurđevca za odlične rezultate na prvenstvu Hrvatske


Četvrtak, 7. prosinca 2017.

Čestitke i pohvale izmjenjivale su se na prijemu koji su gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković priredili za karatistice iz Đurđevca, njihovog predsjednika i trenera Ivana Juričića, kondicijskog trenera Ivora Boltekovića Tkalec i Jasminku Sinjeri Prevedan, u povodu ostvarenih odličnih rezultata na prvenstvu Hrvatske u Čavlima.

Ema Juričić članica Karate kluba Đurđevac postala je kadetska prvakinja Hrvatske do 54 kg te je time izborila odlazak na europsko prvenstvo koje se održava u Rusiji, olimpijskom gradu Sočiju u veljači 2018. gdje će kao članica Hrvatske karate reprezentacije braniti boje svoje države.

Još jedan odličan rezultat za Karate klub ostvarila je Ema Čorba koja je postala kadetska viceprvakinja Hrvatske do 47kg dok je Mateja Prevedan zauzela visoko 5. mjesto.

Ovo je povijesni rezultat za naš klub i izuzetno smo sretni odlaskom Eme Juričić na europsko prvenstvo. Naš klub je na svim natjecanjima u samome vrhu zahvaljujući vrhunskim sportašicama koje svaki svoj slobodan trenutak iskoriste za treninge- rekao je Juričić.

Kondicijski trener Ivor Bolteković Tkalec koji je sudjelovao u pripremi za ovo prvenstvo prezadovoljn je rezultatima koji pokazuju da cure spadaju u sam vrh karate sporta.

Naš ponos vašim uspjehom je tim veći kad se zna da ste sve od samoga početka trenirale u klubu u Đurđevcu te da ste sve domaće cure s područja našega grada, rekao je predsjednik vijeća Lacković. Gradonačelnik je podijelio prigodne darove i izrazio uvjerenje da će mlade osnovnoškolke, i u budućim natjecanjima moći uskladiti svoje školske obaveze s obzirom da će uskoro krenuti i u srednju školu.

Cure su se složile da je ljubav prema ovom borilačkom sportu nastala sasvim slučajno i to na prvi pogled, a potvrdile su da i u budućnosti planiraju trenirati karate.