Potpisan ugovor za dodatnih 245.000,00 kn za obnovu vrtića


Četvrtak, 28. rujna 2017.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac jučer su potpisali ugovor o osiguravanju dodatnih sredstava za energetsku obnovu vrtića.

Grad Đurđevac je projekt obnove i rekonstrukcije vrtića prijavio na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a prethodno je po projektu odobreno sufinanciranje od 515.000,00 kuna.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 2,3 mil. kuna, a potpisom ovoga ugovora osigurano je dodatnih 245.000,00 kuna, čime će ministarstvo projekt sufinancirati sa ukupno 760.000,00 kuna, dok je preostali dio osigurao Grad u svome proračunu.

Projektom je predviđena modernizacija kotlovnice i sustava grijanja, zamjena podova, uređenje sanitarnih čvorova, te uvođenje solarnog sustava za pripremu tople vode.

Obnovom će se postići značajna uštede energije, te će se smanjit ukupni troškovi režija. Grad ovim projektima nastoji potaknuti svijest i kod svojih građana o važnosti korištenja obnovljivih izvora, te prednostima koje se ostvaruju kroz uštedu energije.