Gradnja povoljnih stanova preko programa društveno poticane stanogradnje


Srijeda, 19. travnja 2017.

Vijećnici su jednoglasno donijeli odluku kojom se Grad Đurđevac uključuje u Program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje- POS preko Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Cilj uključenja u Program POS-a je da se građanima omogući zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stambenih jedinica uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate.

Grad Đurđevac osigurat će građevinsko zemljište u Ulici Radnička cesta u Đurđevcu, uređenje komunalne infrastrukture i priključke na komunalnu infrastrukturu. Također imamo izrađen i glavni projekt, te ishođenu građevinsku dozvolu za prvu zgradu koja će imati 12 stanova, a sve bi to skupa u konačnici trebalo smanjiti cijenu stanova- rekao je gradonačelnik Željko Lacković.

Gradsko vijeće Grada Đurđevca donijelo je i odluku o uvjetima za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova, pa će tako prednost imati obitelji s više djece i obitelji koji nemaju riješeno stambeno pitanje.