Gradonačelnik Hrvoje Janči i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković obišli gradilišta po gradu


Nedjelja, 18. veljače 2018.

Ovaj vikend gradonačelnik Hrvoje Janči, predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković, direktor Komunalnih usluga Zdravko Lenardić i pročelnik Dejan Đud obišli su gradilišta na području  grada.

Zajedno su obišli gradište kod Robne kuće u Đurđevcu gdje Sloga podravska trgovina u suradnji s Gradom Đurđevcom radi na uređenju okoliša.

Uređenje se odnosi na rekonstrukciju platoa ispred ulaza u zgradu te uređenje parkirališta i zelenih površina. Između ostalog, izvodi se i nova rampa za pristup osobama s poteškoćama u kretanju te prilaz s bočne strane zgrade.

Ovaj je dio grada vapio za obnovom, a cilj projekta je povećati površinu zelenog prostora te na taj način cjelokupni okoliš i prostor, građanima Đurđevca učiniti atraktivnijim i pristupačnijim.

Projektom je predviđeno i 45 parkirališnih mjesta od kojih je pet rezerviranih za osobe s invaliditetom. Na ukupni vizualni dojam uvelike će utjecati i nova podna te ugradbena zidna rasvjeta kao i LED rasvjeta parkirališta. Ukupna investicija procijenjena je na milijun i sto tisuća kuna, a završetak radova predviđen je za Dan Grada Đurđevca.

Nakon radova kod Robne kuće obišli su i ulicu Agusta Šenoe gdje su nakon što su zamijenjene plinske i vodovodne cijevi, te je pripremljena posteljica za pješačku stazu u tijeku završni radovi na postavljanju rubnjaka i kanalica. U narednom razdoblju će se asfaltirati pješačka staza, a planira se i proširenje kolnika.

Šenoina ulica je vrlo prometna zbog brojnih radnika koji njome prolaze kada idu na posao u zonu, a izgradnjom staze će se povećati sigurnost pješaka i učenika.